معرفی پلی پروپیلن PP 440G و PP 440L
مواد پلی پروپیلن کوپلیمر با گریدهای مختلفی در پتروشیمیهای ایران تولید و عرضه میشوند که دو تا از این گریدها مواد پلی پروپیلن PP 440L وPP 440G ساخت پتروشیمی جم میباشند.
در این مقاله به تفضیل به معرفی دو گرید پلی پروپیلن پرطرفدار PP 440L و PP 440G خواهیم پرداخت .

مواد پلی پروپیلن PP 440L یا EP 440L :
پلی پروپیلن PP 440L یک کوپیلمر پر مصرف و تولید پتروشیمی جم میباشد . مواد پلی پروپیلن EP 440L جم معمولا در کیسه های 25 کیلوگرمی تولید و عرضه میشود . این کوپلیمر جز خانواده ی پلی پروپیلنهای شیمیایی است .
پلی پروپیلن یا همان پ پ چیست ؟
PP یا پلی پروپیلن یک پلیمر ترموپلاستیک است. با توجه به فرآیند سنتز، این یک پلیمر افزودنی است که در آن طی عمل پلیمریزاسیون از مونومرهای پروپیلن به پلی پروپیلن تبدیل میشوند.
در این فرایند، مونومرها از طریق پلیمریزاسیون بصورت زنجیرهای به یکدیگر متصل میشوند. مونومرها مولکولهای پروپیلن هستند. این فرآیند باعث بوجود آمدن دو نوع از پلی پروپیلن به نامهای هموپلیمر و کوپلیمرمیشود.
هموپلیمر شکل پرکاربرد PP است. ما آن را به عنوان PPH نشان می دهیم. در مقایسه با وزن یکسان از استحکام بالاتری برخوردار است.(نسبت به وزن مولکولی استحکام بالایی دارد).
نوع دیگر پلی پروپیلن کوپلیمر میباشد.
PPCP یا پلی پروپیلن کوپلیمر یک ماده پلیمری ترموپلاستیک است. این نوع پلی پروپیلن به نسبت هموپلیمر کمی نرمتر است اما مقاومت ضربه ای بالایی دارد. علاوه بر این، از هموپلیمر سخت تر و بادوام تر است.
علاوه بر این، مقاومت در برابر ترک بالا و چقرمگی در دمای پایین نیز دارد. و مهمتر آن که این کوپلیمر رطوبت را جذب نمیکند.
همچنین در برابر مواد شیمیایی و هم در برابر خوردگی مقاوم است، از کاربردهای این کوپلیمر میتوان به تولید پدهای برش قالب، مخازن آب خودروهای آتش نشانی، تجهیزات آندایزینگ، قطعات پیش ساخته و غیره اشاره کرد، و صد البته PP 440L همه کاره و ارزان است.
مواد پلی پروپیلن کوپلیمر با گریدهای مختلفی در پتروشیمیهای ایران تولید و عرضه میشوند که یکی از این گریدها مواد PP 440L پتروشیمی جم میباشد .این کوپیلمر به عنوان جایگزین مواد PP R40 میتواند استفاده شود.
هر دو گرید در تولید باتری ماشین – قطعات فیلتر تصفیه هوا – لوازم یدکی خودرو و … کاربرد دارند.
تفاوت اصلی بین PP و PPCP در این است که PP (یا پلی پروپیلن) میتواند یک هموپلیمر یا یک کوپلیمر باشد در حالی که PPCP (یا کوپلیمر پلی پروپیلن) اساساً کوپلیمر پلی پروپیلن است.

مواد پلی پروپیلن PP 440G یا EP 440G :
مواد پلی پروپیلن PP 440G یا همان EP 440G جز پلی پروپیلنهای شیمیایی و از خانواده کوپلیمرها میباشد . این بسپار که تولید پتروشیمی جم میباشد در ساخت قطعات محکم و سخت کاربرد فراوان دارد.
ابتدا به این بپردازیم که مواد پلی پروپیلن بصورت کلی چه موادی هستند و دارای چند نوع مختلف هستند ؟
پلی پروپیلن یا PP یک پلیمر هیدروکربنی خطی و متنوع با فرمول شیمیایی (C3H6) n است که در ساخت محصولات و قطعات پلاستیکی برای صنایع مختلف مثل خودرو ، دستگاه های خاص، کاربردهای صنعتی، بازار مبلمان و در صنعت نساجی کاربرد دارد. PP در حال حاضر یکی از ارزان ترین پلاستیک های موجود و جزء یکی از پلیمرهای پرکاربرد است.
مواد پلیپروپیلن به طور کلی به دو دسته کلی تقسیم میشوند. پلیپروپیلن هموپلیمر که از پلیمریزاسیون مونومر پروپیلن به تنهایی تولید میشود و پلیپروپیلن کوپلیمر که از پلیمریزاسیون پروپیلن به همراه کومونومر اتیلن تولید میشود.
خواص فیزیکی :
از نقطه نظر خواص فیزیکی و مکانیکی تفاوت پلیپروپیلن هموپلیمر و کوپلیمر در مقاومت ضربهای، استحکام کششی و سختی است. پلیپروپیلن هموپلیمر با اینکه استحکام کششی و سختی بالاتری نسبت به پلیپروپیلن کوپلیمر دارد ولی نقطه ضعف اصلی آن مقاومت ضربهای آن است. در واقع پلیپروپیلن هموپلیمر شکنندهتر از پلیپروپیلن کوپلیمر است. این ضعف بیشتر در دماهای پایین و به ویژه زیر صفر خود را نشان میدهد. به همین جهت کاربرد پلیپروپیلن هموپلیمر در تولید قطعات تزریقی که در معرض ضربه و دمای پایین قرار میگیرند، به شدت محدود است. برای رفع این نقطه ضعف با افزودن مونومر اتیلن در حین پلیمریزاسیون پروپیلن، کوپلیمر پلیپروپیلن تولید شده است. پلیپروپیلن کوپلیمر مقاومت ضربهای بالاتری نسبت به پلیپروپیلن هموپلیمر دارد. با تنظیم مقدار اتیلن اضافه شده به ساختار پلیمر، تنظیم مورفولوژی کوپلیمر، تنظیم نوع کریستالیزاسیون و همچنین تنظیم وزن مولکولی میتوان میزان مقاومت ضربهای را تنظیم و تا حد خوبی بالا برد. البته باید توجه داشت که بالا بردن مقاومت ضربهای پلیپروپیلن به قیمت کاهش سختی و سفتی پلیمر انجام میپذیرد.
مشخصات ساختاری و بلورینگی PP 440G:
اضافه کردن اتیلن به ساختار پلیپروپیلن حین پلیمریزاسیون پروپیلن، نظم ساختاری پلیپروپیلن را کاهش میدهد. کاهش نظم ساختاری هم به نوبه خود باعث کاهش میزان تبلور (کریستالیزاسیون) پلیپروپیلن میشود. با توجه به ساختار شکننده بلورها، دلیل افزایش مقاومت ضربهای پلیپروپیلن کوپلیمر نسبت به پلیپروپیلن هموپلیمر کاهش بلورینگی است.
کاربردهای PP 440G :
مواد پلی پروپیلن PP 440G همانطور که توضیح داده شده با توجه به آنالیزش در رسته مواد کوپلیمر دسته بندی میشود . این پلیمر از نظر کاربرد شبیه مواد PP R60 بوده و از مهمترین کاربردهای آن میتوان به استفاده در صنایع کوتینگ لوله اشاره کرد. همچنین در زمینه ساخت لولههای پلی پروپیلنی – قطعات سخت خودرویی – و ….این گرید کاربرد فراوان دارد.
دیدگاهتان را بنویسید